За строителството днес

Всички забелязваме новите, красиви, модерни сгради наоколо. Има ги във всеки град.  На фона на старите социалистически панелки, тези нови сгради не се нуждаят от къртене и ни изглеждат свръх модерни. Това наистина е така, новото строителство използва техники и строителни материали нечувани за нас по времето на социализма.

С всеки изминал ден строителството на сгради става все по-добро. Възможностите, които се разкриха пред очите на строителите в България по време на подема са огромни и ние виждаме резултатът от това днес. За разлика от старите сгради, новите се строят много по-бързо. Можем в рамките на година да видим изцяло изградена нова постройка.

Бързината, с която започна да се строи днес обаче, доведе до една нова беда за нашата природа, а именно презастрояването. Например, морето ни в момента е буквално презастроено с хотели, които стоят празни през лятото. Хотелите са огромни, красиви, разноцветни, но и често изглеждат като гротеска на фона на останалата част от местността. Голяма част от тези новопостроени титани –символи на съвременното строителство са незаконни.

Сега, когато вече се намираме във време на криза, ние трябва да се очистим не само от вредителите си, но и от вредите си. Много от тези красиви, но незаконни сради днес биват разрушавани и им се прилага успешно извозване на отпадъци в София и страната. . Макар и нови, красиви и модерни, не бива да се прекрачва прага на закона и да се презастроява на всяка цена.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *