Видове къртене на стена

Начини и видове къртене на стена

Под общия знаменател къртене на стена влизат няколко услуги, на които ще обърнем внимание малко по-късно в днешния материал. Те се определят според целите, които искате да постигнете. Ето за кои става дума:

Пробиване на отвор за врата

Както се подразбира от името на тази услуга става дума за изкъртването на отвор за врата в стена. Пробиването на отвор за врата се различава от това за прозорец не само поради размерите, но и поради това, че трябва да се вземат предвид други „субфактори“. Трябва да се изчисли дали поставянето на вратата няма да пречи на използването на останалите помещения в жилището.

Пробиване на отвор за прозорец

Единственото условие, което трябва да се вземе предвид при пробиването на отвор за прозорец в стена е свързано с нейната здравина. Ако стената е носеща незабавно трябва да преустановите или да промените намеренията си. В противен случай съществува огромен риск за жилището Ви. Също така е добре да прецените дали има „смисъл“ от този прозорец. Все пак няма смисъл да пробивате отвор в стена, ако тя не е достатъчно осветена.

Събаряне на стена

Събарянето на стена е доста краен метод, който трябва да се планира добре. Обикновено се извършва, с цел да се обединят две помещения в едно. Той е един от най-рискованите методи в сферата на къртенето и е препоръчително да се извърши от специалисти в областта!

Ремоделиране на стена

Под ремоделиране на стена се има предвид нанасянето на определени корекции върху вече съществуваща стена. Като например нейното скъсяване, оформяне на ъгли, изкъртване на мазилка или замазка и други подобни. Това е доста фина работа, която въобще не изглежда толкова лесна, колкото си мислите или колкото Ви изглежда на пръв поглед!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *