Съвети за къртене

Ако имате намерение да се захванете сами с къртенето на стена, плочки или друг строителен обект, то трябва да знаете, че това не е толкова лесно колкото си мислите. Къртенето си има своите тънкости, като всеки друг занаят. Дълбоко грешите, ако мислите, че единственото нещо, което се изисква от Вас е да придържате „машината“ и тя ще свърши сама цялата работа. В случай, че постъпите по този начин, то никой не може да Ви гарантира какъв ще бъде крайния резултат от Вашите усилия.

Преди да Ви споделим някои от тънкостите на занаята искаме дебело да подчертаем, че задължително трябва да се възползвате от професионалните услуги на дадена фирма за къртене, ако желаете всичко да бъде изпълнено без грешка или някакви други затруднения.

Преди да правите каквото и да било трябва да сте сигурни, че разполагате с необходимите технически средства, за да изпълните  целта си. В зависимост от материала, който ще къртите ще имате нужда от определени инструменти. Например, ако смятате да къртите плочки ще Ви трябва перфоратор с по-ниска мощност и определен тип свредло, ако смятате да къртите бетон, то ще Ви бъде необходим мощен къртач с диаментно свредло.

Когато къртите стена трябва да сте много внимателни. Най-малката грешка може да Ви струва скъпо. Къртете отгоре-надолу, а за по-сигурно може да пробиете няколко хоризонтални точки в стената, като по този начин я отслабите и след това да я съборите с помощта на „големия чук“.

Колкото до къртенето на плочки – там трябва да сте още по-внимателни, тъй като по време на работният процес „хвърчат наляво и надясно“ малки парченца, които могат да навредят сериозно на Вашето здраве. Затова работете винаги с необходимите предпазни средства – очила, каска, ръкавици, гащеризон, ботуши и т.н.

Общо взето има още куп други тънкости, които не засегнахме в днешния материал, но честно казано няма да ни стигнат няколко статии, за да го направим, а и колкото и да Ви ги „описваме“ няма как да ги усвоите напълно, без някой да Ви ги покаже напрактика.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *