Събаряне на стари сгради

Фирма за събаряне на стари сгради

Събарянето на една сграда става за секунди. Поне в очите на хората изглежда така – броиш до 10, натискаш едно копче и БУМ, сградата вече е срината до основи! Това обаче, не е толкова лесно колкото изглежда или колкото звучи. За да се случи трябва да се подготви всичко по точно определен и много сложен начин, да се вземат всички мерки за безопасност, да се прецени ситуацията и куп други отговорни неща, които в крайна сметка могат да объркат предварителните Ви планове. Работи се с много мощни експлозиви, които при най-малката грешка биха могли да костват живота на някой човек! Затова събарянето на сгради чрез експлозив се извършва от определени фирми, които разполагат с необходимия лиценз, умения и техника за целта!

НЕ всички сгради обаче, могат да се събарят чрез взрив. При някои този метод е невъзможен поради ред причини. Сгради, които се намират в силно оживено място или в близост до тях има други такива НЕ МОГАТ да се взривяват. Безопасността винаги е на първо място в подобни ситуации не може да се рискува здравето на хората и околната среда по никакъв начин. Не се знае при взрива дали някое парче няма да „изхвръкне“, където не трябва и да причини сериозни щети.

Това, че не може да бъде взривена една сграда не означава, че тя не може да бъде съборена. Напротив. Може, но ще отнеме малко повече време и усилия. За целта ще се използват кранове и друга тежкотоварна техника, с която да бъде съборена до основи! Вярвате или не някои сгради дори биват събаряне на ръка! Разбира се, че не става дума за използването на чукове и други „примитивни“ подръчни материали. Използват се професионални и много мощни перфоратори и къртачи, пред които няма стена, която може да им се опре! Този процес обаче, отнема много време и се прилага само, когато не може да бъде използвана тежкотоварната техника и машини.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *