Прокопаване на септична яма

Предполагам знаете каккво е септична яма, за какво се прокопава и как се използва. Все пак да обясним – прокопаването на септична яма се налага в случаите, когато в близост до имуществото Ви няма канализационна мрежа, към която да се свържете. Тогава се създава такава септична яма, в която се оттичат отпадъчните води от тоалетната. След което през определен период от време тази септична яма се отпушва чрез специални маркучи, които изпомпват насъбралата се „мръсотия“ в нея.

За прокопаването на септична яма може да се използв багер. Тогава цялата тази работа няма да отнеме повече от 1-2 часа, но ако мястото върхи, което смятате да я прокопавате е със затрунена проходимост за тежкотоварни машини, то тогава се използва човешка сила, т.е. – лопата и кирка. Смятам, че някои от Вас вече са се изправяли пред тази дилема – дали сами да се заемат с прокопаването на септичната яма или да оставят това в ръцете на професионалистите от КЪРТИ, ЧИСТИ И ИЗВОЗВА предприятията.

Честно казано отговара е много прост и предполагам, че и Вие сте стигнали до него, след като внимателно сте преценили обстоятелствата и фактите и той е – наемане на фирма за къртене или друг представител на строителния бранш. С това си действие си гарантирате, че всичко ще премине по план, няма да има излишни забавяния и други подобни проблеми и не на последно място – това няма да Ви струва абсолютно никакви усилия, нерви и време.

В случай, че сами се заемете с прокопаване на септична яма или канал, то се пригответе за сериозно физическо и психическо изпитание. Трябва да прокопаете дупка на поне 2-3 метра дълбочина, която да е широка поне още толкова, а това действие извършвано от сам човек с подръчни материали ще коства доста време, усилия нерви на изпълняващия го, в случая – Вие.

Затова не се подлагайте на подобно „изтезание“ само, за да си спестите някой друг лев. Цената на тази услуга в никакъв случай не е висока и рядко преминава трицифрената граница.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *