Пробиване на отвор за врата

Пробиването на отвор за врата трябва да се случи по строги определени правила в строителството. В противен случай рискувате твърде много. Рискове, за които ще споменем малко по-късно.

Вратите си имат строго определени размери – 2.5х1.5 метра, но това не означава, че щом пробиете отвор с тези параметри сте готови за поставянето на вратата. Напротив трябва да се извършат редица други неща, преди да се стигне до монтажа на касата и вратата. Като например заглаждане и измазване на стената, нивелиране и т.н. Все дребни неща, които на пръв поглед може да Ви се сторят маловажни, но всъщност не са.

Колкото до пробиването на отвора, то не е толкова лесно колкото го обясняват „домашните майстори“ по форумите и социалните мрежи или по телевизията. За целта се използва специална техника и се прилагат определени похвати от строителството, за които няма как да знаете, а и няма как да Ви обясним.

Както споменахме вече, ако се нагърбите сами с пробиването на отвор за врата в стена, то поемате много рискове. Част, от които пряко засягат здравето Ви. Възможно е поради незнание да планирате пробиване на отвор за врата в носеща стена, което е НЕДОПУСТИМО! Носещите стени поемат цялата тежест на конструкцията и тяхното отслабване по какъвто и да било начин може да доведе до тежки последици и дори до срутване на цялата сграда.

Също така при неправилна техника е възможно сами да нанесете тежки и непоправими щети върху стената. Много често се случва да ни се обаждат клиенти за помощ, които първоначално са били убедени, че ще се справят с толкова елементарна работа, на които им се налага да бъдат „разубедени“ от първоначалните си твърдения за къртене по трудния начин. Така че, няма да сте първите, които ни се обаждат да поправим стореното от тях.

Разбира се, че съществува вариант, при който да се справите и всичко описано до момента да не важи за Вас и уменията Ви, но честно казано не си заслужава да поемате този риск, ако не сте напълно убедени в собствените си възможности. А за това няма как да бъдете сигурни, ако зад гърба си нямате сериозен опит в строителството.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *