Недвижимите имоти – инвестиция?

Когато искаме да закупим имот винаги го търсим по няколко общи белега. Единият е локацията… Това е едно от най-важните неща, ако се купува имотът с цел инвестиция. Добрата локация ви гарантира, че след време имотът ще струва много повече, отколкото е в момента. Добре е строителството да е ново, или ако е старо строителство – да е тухла. Ако е ново строителство, задължително трябва да има Акт 16, не се съгласявайте на Акт 14. В кризата обещания от сорта на “Ще има Акт 16 до 1 година”, просто не вървят.

Друго важно нещо е разпределението на стаите. Ако стаите са малки, има прекалено голям, ненужен коридор, това също не е добре, защото при възможност ще се наложи да се изкърти или ако някой ден решите да продавате имота, има вероятност, да смъквате от цената, именно поради неприятното разположение на стаите.

Забележете инфраструктурата наоколо, това също е важно за имотът- инвестиция. Ако инфраструктурата е лоша, т.е. няма добре асфалтиран път, газите в изкопи от кал, другите сгради наоколо са наблъскани една в друга или детската площадка е превърната в сметище, сложете един “минус” на имота.

Винаги гледайте съотношението цена – качество- местоположение, да бъде максимално балансирано, т.е. не се поддавайте да платите скъпо и прескъпо за имот, който не си заслужава. Винаги гледайте на имотите като на актив и инвестиция, а не като на пасив.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *