Къртене на стена

Съществуват различни видове къртене на стена – пробиване на отвор за врата или прозорец, ремоделиране, изкъртване на подпрозоречно пространство или цялостно събаряне на стената. За всеки един от тях се постъпва по различен начин и се използват специална техника и похвати, които няма как да се приложат при някой от другите видове. Това обаче, няма как да се забележи с просто око. Само опитен специалист може да забележи разликата между къртенето на стена за отвор и ремоделирането на такава. За всички останали хора, които нямат необходимия опит това действие изглежда просто, лесно и неизискващо абсолютно никакви усилия – просто придържаш машината и тя си върши работата.

Разбира се, ако беше толкова лесно всеки щеше сам да си кърти стената и нямаше да прибягва до услугите на професионалисти в тази област. Къртенето е деликатна работа, зад която се крият много рискове, които могат да доведат до много сериозни последици. При най-малката грешка може да се стигне до крайно нежелателни ситуации. Стигало се е дори до срутване на цялата сграда! Освен за конструкцията на сградата, къртенето може да бъде изключително опасно и за здравето на околните. Ако не се работи правилно и не бъдат взети предвид всички странични фактори, които влияят пряко или косвено на събитията, то вероятността да се стигне до наранявания е много голяма.

Общо взето къртенето е специфичен занаят, който си има своите тънкости. Както например при лепенето на плочките си има определени похвати и „хитрини“, които спомагат за по-бързото им и по-качествено нареждане, то и при къртенето е така. Няма да навлизаме в подробности, но ще Ви кажа, че това, което виждате съвсем не е така както изглежда.

Затова, за да елиминирате всякакви възможности за провал при изкъртването на стена, плочки или друг обет винаги се доверявайте на доказани лица в бранша, като КЪРТИ БГ например, които неведнъж са доказвали своя професионализъм.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *