Къртене на плочки в баня

Всеки един ремонт в банята включва къртене на плочки и стара мозайка. В България 90 процента от баните са облепени с плочки и това е съвсем нормално. Въпреки че има още много други материали, които биха могли да се използват за банята, без никакъв проблем(тапети, дърво и т.н.) повечето хора предпочитат да заложат на сигурното и да не „дърпат дявола за опашката“ с поставянето на някакъв нов и не толкова доказан материал, който издържа на влагата.

Сменяването на плочките в банята обаче, не е толкова лесно колкото си мислите или колкото Ви изглежда. Не става просто така – взимаш чука и блъскаш по стената, плочките падат, след което взимаш лепилото и набързо залепваш новите и си готов. Свалянето и поставянето на плочки изисква майсторлък. Неслучайно цената за поставяне на плочки е толкова висока, ако всеки можеше да лепи плочки ,то никой нямаше да се занимава професионално с това.

Да оставим настрана за малко поставянето на плочките и да обърнем внимание на един не толкова, известен и коментиран процес, който в някой случаи е дори по-труден от монтажа – къртене на плочки. Свалянето на старият фаянс е опасно, сложно и твърде НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО за хора, без никакъв опит в строителството. При неправилна работа е възможно да бъдат нанесени тежки и дори непоправими щети, които ще Ви костват много време, усилия и разходи, за да ги поправите.

Често се случва хора без необходимите знания и умения да се заемат с тази задача и вместо да изкъртят само плочките, заедно с тях „свалят“ и цялата стена или нанасят сериозни поражения върху нея. Така че, ако нямате нужните умения и техника, за да се справите с къртене на плочки в баня или от стена, то по-добре оставете това в ръцете на професионалистите от КЪРТИ БГ, отколкото да губите излишно време, нерви и усилия в стремежа да направите нещо, което явно не умеете.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *