Къртене на канали и откриване на теч

При течове на вода често се налага да къртите, за да установите местоположението на теча – откъде избива водата. При ново строителство това е особено неприятно, защото никой не иска да разбира новопостроеното, но никой не може да ви гарантира, че някой майстор или строителната фирма не са си оставили ръцете.

Един от методите, които може да използвате е като надупчите с дрелка тръбата и през дупката вкарате пяна (за укрепване на прозорци и врати). Проблемът в повечето случаи е докато установите самото място.

Ако течът е постоянен, спирате щранговете един по един, докато локализирате от кой щранг идва проблема. Ако е влажно петно, менящо формата си през деня и нощта, значи проблемът е от отходните води на живущите над вас. Ако използвате оцветител за латекс, който да се налива в каналите на съседите през нощта, ще разберете къде се крие проблема по цвета. Най-концентриран е оцветителят, който се използва в машините за тониране на боя.

Истинска играчка за големи се оказва преодоляването на подобен теч.Сипвате оцветителя в 5-литрова кофа с вода и разбърквате с миксер.Така получената смес наливате в шишета от по литър и половина.За всеки канал трябва да имаш различен цвят.

Ако искате да си спестите усилия и време, не забравяйте че къртенето не е лека задача, и може да я поверите в ръцете на професионалистите от Кърти БГ.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *