Къртене на дограма

Дограмата има огромна роля в конструкцията на всяко едно жилище. Тя заема 2/3 от фасадата и от нея зависят куп неща свързани с топлоизолацията на жилището, осветлението и прочие. Затова трябва да се погрижите дограмата Ви да бъде винаги в много добро състояние, за да може да се възползвате напълно от нейните предимства.

За целта ще Ви дам един прост, но красноречив пример. Ако сте със стари прозорци – дървени или метални и се отоплявате на ток, но температурите в жилището Ви са постоянно ниски, а печката е постоянно включена, то проблема не е в отоплителния уред или в някой друг. Той се крие в прозорците и тяхното нискокачество. Те не могат да задържат топлината и поради тази причина жилището Ви се затопля много по-трудно и следователно разходите Ви за отопление са много по-високи.

Така че, ако искате да разполагате с топъл и уютен дом, то единствения начин за това е като си монтирате висококачествена PVC или алуминиева дограма. Освен, че ще подобрите звуко и топлоизолацията на дома си, ще придадете много по-красив и представителен вид на жилището си.

За предимствата и недостатъците на видовете дограми можем да си говорим до утре. Затова ще Ви оставя сами за себе си да прецените коя дограма е най-подходяща за Вас. Най-добре се консултирайте с фирмата, която ще Ви ги изработи и монтира.

Монтажът и демонтажа обаче, може да отнеме време и то повече от очакваното. Затова, ако не искате да губите излишно време Ви препоръчвам да се обърнете първо към фирма за къртене, която да подготви „терена“ за новите прозорци или иначе казано – да демонтира старата дограма и да пробие отвори за новата или да разшири сегашните, ако е необходимо. За целта Ви препоръчваме услугите на лидера в сферата на Кърти, чисти и извозва – КЪРТИ БГ!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *