Къртене на балкон

От десетилетие насам се наблюдава тенденция хората да си остъкляват балконите. Все по-голяма рядкост става да видиш неостъклен балкон в столицата. Това, е така, защото с остъкляването и санирането на балкона, значително се намаляват сметките за отопление през студените зимни месеци. Според последни данни, след полагането на топлоизолация и качествен стъклопакет, сметките за отопление през зимата намаляват до 40 %. Обаче не всички балкони са подходящи за остъкляване или саниране, тъй повечето тераси на жилищата, които са старо строителство не са поддържани правилно и съществува реална опасност, ако бъдат подложени на по-голям натиск да се разрушат. Затова, ако сте изправени пред подобна ситуация, най-добре се възползвайте от услугите на специалисти, които да предприемат необходимите действия, за да подготвят балкона Ви за неговото остъкляване и саниране.

Ако балкона Ви, е в много лошо състояние може да се наложи неговото събаряне и изграждане наново. За целта, обаче ще Ви бъде нужно мнението на специалист в тази област, който да даде оценка за състоянието на конструкцията и да определи какви действия ще бъдат нужни, за да бъдат отстранени проблемите навреме. Като цяло бутането на балкона, е сложна и отговорна работа, с която трябва да се заемат специалисти в тази област.

Голяма част от хората, които си остъкляват балкона, решават да съединят стаята с терасата, за да разширят жилището си допълнително. Ако и Вашите планове са такива, то най-добре се възползвайте от услугите на професионална фирма „Кърти, чисти и извозва”, която да извърши необходимите действия, за да съедини балкона с останалите стаи от жилището. Обикновено това се изразява в къртенето на подпрозоречното пространство и оформянето на свода между двете помещения. Ако се възползвате от услугите на такава фирма, тя ще Ви спести грижите за почистването и изхвърлянето на строителните отпадъци, които ще се образуват по време на работа, а за Вас ще остане единствено грижата да помислите за това какво ще бъде обзавеждането в „новото” помещение в дома.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *