Как се къртят плочки

Къртенето на плочки изглежда лесно, но в интерес на истината – НЕ Е! Плочките могат да се изкъртят по два начина – да се запазят в състояние, което ще Ви позволи да ги ползвате отново или да се изкъртят до основи. Важно е да отбележим обаче, че къртенето на плочки, което позволява тяхното повторно използване не може да се приложи във всички случаи. До голяма степен зависи как са монтирани, от какъв материал са направени и какви материали са използвани за тяхното поставяне на стената или пода.

Така че, ако имате желание да запазите старите си плочки и да ги използвате отново за облицоването на някое друго помещение, най-добре повикайте специалист, който да погледне дали изобщо съществува такава възможност.

Другият метод за къртене на плочки навярно Ви е известен. С чук и длето или с професионален перфоратор се изкъртват плочките до основи. Като цяло обаче, това не е толкова лесно колкото звучи или изглежда. Отнема доста усилия и ако не работите правилно с инстурмента може да нанесете доста сериозни щети на стената или пода, върху който са поставени плочките, които къртите. Също така има и немалка опасност и за собственото Ви здраве. Ако не вземете необходимите мерки за безопасност по време на работа, е твърде вероятно да се нараните по един или друг начин.

Общо взето къртенето на плочки не е голяма „философия“, но като всеки друг занаят изисква известна доза професионализъм. Именно поради тази причина Ви съветваме да се обърнете към вещи лица в занаята, които да се погрижат за тази работа. Целият процес отнема адски много време и усилия, а освен това трябва да се погрижите и за тяхното регламентирано изхвърляне. Строителните отпадъци, които ще се образуват след приключване на работа са доста и ще Ви отнеме поне няколко часа време, докато ги почистите и изхвърлите на специализираното сметище за депониране.

Докато с наменето на професионалисти си спестявате всичките тези грижи, време и усилия!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *