Изкопи на ръка

В зависимост от мястото, което ще се изкопава се определя дали работата ще бъде свършена на ръка или с помощта на машини. За някои обекти, които се намират на труднодостъпни места, които не позволяват навлизането на тежкотоварни машини се налага ръчно изкопаване. Естествено не си представяйте, че изкопа ще бъде извършен единствено с кирка и лопата. С помощта на специално направените лопатки за къртачни устройства, изкопи на ръка може да бъде извършен много бързо и леко. Възползвайте се от услугите на фирма, която предлага изкоп на ръка и си спестете усилията и нервите, които ще Ви коства това начинание, ако се заемете сами с него. В някои случаи, е невъзможно сами да се справите с тази задача и обстоятелствата налага да се възползвате от услугите на строителна фирма, която разполага с професионална техника и работници, които ще изкопаят канал, яма и всичко останало, дори на най-трудно достъпните и корави места.

Преди да се започне работа, обекта, трябва да бъде почистен и отводнен, за да не се появят нежелани проблеми по време на работа. Освен това ще Ви бъде необходимо и разрешение, за да извършите земните работи, с което може да се сдобиете от общината. В случаи, че се открият взривоопасни материали или други непредвидени проблеми, работата се преустановява за неопределено време, докато те не бъдат отстранени. Преди всичко се взимат необходимите мерки за безопасност. Обектът бива отцепен и допускането на външни лица, е забранено. Освен това се монтират различни укрепителни материали в изкопа, с които се гарантира безопасността на работниците, които ще работят в него.

В зависимост от обекта се определя как ще протече работата. Машините се използват само, когато мястото го позволява. В повечето случаи се използва багер, но в зависимост от обекта и желанията на клиента може да се прибегне до използването на скрепер, грейдер и т.н. В случаи, че обекта, върху който ще се работи, е труднодостъпен (почвата, е от кал, камък, глина и т.н.), изкопа се прави на ръка.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *