Изкопи на ръка

Фирма за изкопи на ръка в София

В определени ситуаци е невъзможно да се използват скъпите тежкотоварни машини и техника, които обикновено влизат в употреба за изкопаването на ями, дупки и други изкопи. Това се дължи на неблагоприятните условия на местоположението, където ще се копае. Ако то е прекалено стръмно, обсипано с камъни или пък е прекалено мека почвата и възможността техниката да затъне в калта е прекалено голяма, то тогава е невъзможно да се използват специалните машини за прокопаване на ями и дупки. При това положение се прибягва до стария изпитан начин с лопатата в ръка!

В зависимост от изкопа, който желаете да направите – било то септична яма, тунел или друго е важно да се вземат предвид всички опасности, които крие това начинание! Особено, когато става дума за прокопаването на тунели или ями за поставянето на водопроводни тръби е от изключително значение да бъдат взети всички предпазни мерки! В никакъв случай не трябва да подценявате възможността от евентуално срутване или пропадане, което би могло да се окаже фатално в най-лошите случаи!

Дори да става дума за малък по размери изкоп е желателно да има някой човек около Вас, който да Ви помогне в случай на извънредни ситуации. Все пак не желаете да се окажете затиснат по едини ли друг начин и да няма кой да Ви помогне, нали така?

Освен, че крие много рискове тази задача отнема и адски много време и физически усилия. При положение, че в близките няколко месеца не сте хващали лопатата и най-серизното Ви физическо натоварване е да изтичате до магазина, то не е желателно да се захващате с това. В най-добрия случай на другия ден ще имате ужасна мускулна треска, която би могла да Ви извади от строя за няколко дни. Да не говорим за евентуалните мускулни схващания, хернии, прищипване на нерви и други подобни неща, които биха могли да Ви се стоварят на главата.

Лично аз не виждам по-благоразумен начин от този да наемете фирма за изкопи, която да свърши тази задача.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *