Изхвърляне на стари мебели в София

Кърти БГ ви приканва – не оставяйте старите си мебели в общите части на жилищните си сгради, особено ако стълбището е старо.

Входното фоайе, стълбищата, коридорите, асансьорите се включват към хоризонталните и вертикални комуникации на жилищните сгради. Начинът на ползване на общите части в жилищните сгради и поддържането на противопожарния режим в тях е задължение на собствениците. Всичко това е регламентирано в „ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ”, който е в сила от 01.05.2009.

Когато извършваме пролетно почистване или ремонт често се случва излишните и непотребни вещи след това да се складират в стълбищните клетки или на други места в общите части на жилищните сгради. Това води до нарушаване условията за успешна евакуация. Затрудняват се достъпът на спасителните екипи до жилища и помещения и пожарогасителните и аварийно-спасителни действия. През лятото това може да доведе бързо развитие на пожари с отделяне на висока температура и силно токсични продукти на горенето. От друга страна ако стълбището е старо, това способства за неговото дипълнително разрушаване.

Кърти БГ извършва професионални къртачни услуги, включващи къртене на старо стълбище, както и изхвърляне на стари мебели. Изхвърлянето на стари мебели и транспортирането им до регламентирано сметище се осъществява с помощта на различни инструменти за разглобяване, начупване и демонтаж. Старите мебели се начупват на подходящи парчета и се извозват до регламентирано за целта сметище.

Когато се комбинират повече услуги (кърти чисти извозва) може да се възползване от специални пропорционални отстъпки.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *