Изхвърляне на стари електроуреди

От известно време насам е налице инициативата по разделно изхвърляне на битови отпадъци. В тази графа влизат не само боклуците от ежедневието – хартия, пластмаса и стъкло, но и всички ненужни вещи и електроуреди, от които нямате нужда – стари мебели, телевизори, диван, хладилник, печка, секция, легла и да не ги изброявам всички останали.

Специално за изхвърлянето на стари електроуреди трябва да се случи по точно определен начин на точно определените места за целта. Вярвам, че много от Вас знаят за „услугата“, която предлагат някои мобилни оператори и магазини за черна и бяла техника, които ще Ви свалят 10-20 процента от цената на новия уред, който ще си закупите, ако им предоставите стария. Предполагам много от Вас се чудят защо го правят това и каква им е „далаверата“ на тези магазини. Честно казано и аз не знам, но със сигурност не го правят за печалба или, за да ги ремонтират и да Ви ги продадат отново. Най-вероятно просто искат да покажат компаниите си в нова, „зелена светлина“, от която да извлечат определени дивиденти.

Старите електроуреди се изхвърлят на специално обозначени сметища, където се утилизират. Те се разглабят и се отделят частите, които могат да се използват отново за направата на нови уреди. Така се спестяват ресурси и се намалява до голяма степен замърсяването на околната среда, а както знаете едни от най-големите замърсители на природата са именно  металните и пластмасовите части, които се съдържат в повечето електроуреди.

В интерес на истината изхвърляне на стари електроуреди няма да Ви струва абсолютно нищо, ако се обадите на телефон 0893 29 33 33 и оставите на нас да се заемем с тази задача. Ние предлагаме безплатно изхвърляне на стари електроуреди в София и региона.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *