фирма за къртене на мазилка и замазка

Всеки ремонт си има начало и доста често началото е свързано с кърти, чисти, извозва. Такъв е случаят и с къртенето на мазилка на таван, преди полагането на нов окачен таван в помещението. Кърти БГ е готов да се притече на помощ и благодарение на солидния си опит и екипа от професионалисти да извърши къртенето и да почисти отпадъците.

Има много видове окачени тавани – ламелени (PVC и алуминиеви, предназначени за влажни и мокри помещения), AMF (многофункционални окачени тавани от минерал фазер, гипс, дърво и метал), или гипскартон.

Окаченият таван от гипскартон има няколко предимства. Гипсокартонът представлява гипсови листове, покрити с тънък, но здрав картон. Гипсът не съдържа токсични компоненти (състои се от калций, сяра, кислород и вода), има киселинна реакция, сходна с тази на човешката кожа, т.е. материалът е хигиеничен. Гипсокартонът е екологично чист, влаго и пожаро устойчив материал.

Друга характеристика на окачените тавани от гипсокартон е че те биха могли да бъдат както на едно или на много нива. Изработката позволява да се вземат нестандартни дизайнерски решения, които ще освежат пространството и ще му придадат естетически вид.

При полагането на окачен тава е необходимо да направите дървена или метална конструкция. Дървената най – често се използва за изравняване на тавани или прекарване на кабели. Носещите летви се закрепят за тавана, а към монтажните се захващат гипсокартонените плоскости. Металната конструкция се използва, когато целта е да се намали височината на помещението или да се скрият елементи на различни инсталации.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *