Демонтаж на стар паркет и балатум

В случай, че сте решили да обновите подовата си настилка и да смените старият паркет или балатум е добре да се свържете със специалисти, които се да се заемат не само с монтажът на новата настилка, но и с премахването на старата. Може би с изкъртването на старият паркет бихте могли да се справите и сами, все пак не е толкова трудно да счупиш нещо и да го махнеш, но ако трябва да се отлепва старият балатум, то ще срещнете сериозни затруднения и вероятно не бихте могли да се справите сами с подръчни средства и материали.

За да се убедите в това ще Ви споделя накратко и по възможно най-елементарният начин как протича „демонтирането на балатум“. С помощта на горелка и шпатула се нагрява балатума до размекване, след което се изтърква от пода с шпатулата. В случай, че балатумът е по-стар и вече до такава степен се е „сраснал“ с пода и дори нагряването с горелка не позволява неговото премахване се прибягва до „тежката артилерия“ – използване на силни химически материали, които да го разядат. Те обаче, не се продават свободно в търговската мрежа и няма как да се сдобиете с тях, освен, ако нямате фирма за почистване. Дори след използването на тези вещества са необходими сериозни физически усилия свързани с използването на шпатулата.

Освен, че е трудно, премахването на балатума е опасно за здравето. Без значение дали ще използвате химически материали или пък ще прибегнете до горелката, по време на целият процес се отделят вредни газове, които могат да причинят сериозни проблеми за здравето Ви. Най-малкото да Ви прилошее и да припаднете, а да не говорим за по-тежките щети, които могат да причинят на белият дроб вдишването на тези изпарения.

Затова оставете тази работа в ръцете на професионалистите, които разполагат с необходимите умения и техника, за да се справят с тази задача, без да излагат здравето си на риск и същевременно да премахнат балатума по възможно най-лесният и бърз начин.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *