Демонтаж на изолация

махане на хидроизолацииВ този живот няма нищо вечно. И именно поради тази причина, все някога ще Ви се наложи да смените старата си изолация с нова. Особено, когато става въпрос за външна изолация, то бъдете сигурни, че един ден ще Ви се наложи да си монтирате нова, ако искате да имате функционираща изолация, която да предпазва жилището от неблагоприятните атмосферни условия и да ограничава до минимум загубата на топлоенергия.

Някои хора си мислят, че няма никакъв проблем да оставят изолацията си на „самотек”, дори тя вече да не функционира правилно. Това, е голяма грешка и в никакъв случай не трябва да постъпвате така, защото в противен случай може да си имате сериозни проблеми не само с жилището, а и със здравето си.

При положение, че изолацията си се, е развалила до такава степен, че в основите й се събира мръсотия, то моментално трябва да предприемете мерки за отстраняването й. Ако се забавите малко повече от необходимото, е възможно да се образува мухъл, влага и изключително гадни миризми, които не биха изчезнали, докато не бъде отстранен първоизточника им. Най-опасният от трите, е влагата. Успее ли да пробие изолацията, то смятайте, че със стените Ви, е свършено и ще трябва да положите сериозни усилия, за да възстановите здравето им. Освен стените, влагате може да навреди сериозно и на кухненските шкафове, паркета или дюшемето и всичкото останало обзавеждане, с което разполагате.

Както споменахме вече, изолацията може да бъде много опасна за здравето на Вас и околните. Това, обаче се отнася за по-старите видове изолации, за направата, на които се използваше азбест, вещество, което е изключително опасно за здравето на хората. Според последните изследвания, беше доказано, че азбеста може да доведе до образуването на рак в дихателната система. Поради тази причина моментално бяха спрени от производство азбестовите изолации. Въпреки това, обаче все още има доста апартаменти, които разполагат с такава изолация. За това, ако сте си закупили нов апартамент, е препоръчително да попитате кога, е правена изолацията или да се обърнете към специалисти, които да определят нейния вид.

Демонтажът на изолацията, обаче трябва да се извърши от специалисти, които освен, че ще премахнат непотребната вече изолация, ще обезпаразитят мястото, което, е заемала, за да се предотврати евентуалната поява на мухъл, плесен и т.н.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *