Фирма за демонтаж на дюшеме и паркет

Дюшемето е естествено подово покритие и има изключително добра изолираща функция. В наши дни се използва по-рядко, поради голямото количество дървесина, която е нужна за направата му.

Ако сте решили да демонтирате старото си дюшеме, не забравяйте, че Кърти.БГ предлага демонтаж на паркет, почистване и извозване на остатъците – изолационния пълнеж, до регламентирано за целта сметище.

Ето и малко повече информация за дюшемето и за поставянето му. Дъската на дюшемето е обикновено с дължина 2 до 4 метра, широчина 8-12 см и дебелина 3-5 см. По дългите страни има зъб и вдлъб, чрез които се захваща за съседните дъски. Реденето се започва от дъното на помещението към изхода.

Първо е необходимо да направите скарата от дебели летви – перпендикулярна на дюшемето. Скарата се реди по ширина, а дюшемето по дължина. Важно е да направите добра нивелация на скарата. Между гредите слагате изолация – вата, стиропор, перлит или друг изолационен материал.

Хубаво е дюшамето трябва да се „аклиматизира“ и отлежи в помещението, в което ще се полага. То трябва да е добре изсъхнало, за да не дава дефект.

За да запазите цвета, най-добре изберете лак на водна основа – те не променят цвета на дървесината. За фугите ще ви трябва фугираща смес (еластична, ако не искате да се напука) или силикон.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *