Събаряне на сгради

За да се събори една сграда, без значение от големината и вида й – било то къща, магазин, ресторант, склад, стадион и прочие, е нужна професионална техника и квалифицирани лица, които да работят с нея. Освен това, след събарянето има още куп неща, които трябва да бъдат свършени и работата на фирмата не приключва само с разрушаването на сградата. Трябва да бъдат почистени и изхвърлени строителните отпадъци, които ще останат след нея; трябва да се подготви и подравни мястото, което, е заемала до момента и още много други задачи, които не търпят отлагане. Така, че ако смятате да събаряте някаква постройка, то се обърнете към професионалисти в занаята, защото ако се заемете сами с това начинание, то не само, че ще Ви коства изключително много време и усилия, ами може да доведе до фатални последствия за здравето Ви.

Постройката може да бъде съборена по няколко начина:

Събаряне на ръка

Това, е най-ефективния и качествен метод, но той ще Ви доста време. За сравнение ще кажем, че ако сградата бъде съборена за една седмица с тежкотоварни машини, то за да бъде съборена на ръка ще бъде необходими повече от три седмици, в зависимост от големината на обекта. Разбира се, не се заблуждавайте, че цялата сграда ще бъде съборена с чук, кирка или някакви други подръчни материали. Напротив. За целта се използват професионални машини за къртене, които са способни да направят всяка една бетонна или циментова замазка на пух и прах в рамките на няколко минути.

Събаряне чрез взрив

Предпочитан вариант за много хора, но за съжаление невинаги, е възможно неговото прилагане. За да се взриви сградата до основни, трябва следните две условия да са налице:

– В радиус от един километър да няма близки сгради, тъй като при взрива може да пострадат

– Повърхността, върху която се намира сградата да бъде стабилна и да позволява използването на тежкотоварни машини, с които да бъдат разчистени строителните отпадъци, които ще се образуват след взрива

Събаряне с тежкотоварни машини

Безспорно най-удачния вариант за събарянето на всяка сграда, но за съжаление и за нея важат в пълна сила същите правила като при по-горния метод, и при положение, че едно от двете условия не отговаря напълно на изискванията, то няма как тежкотоварната техника да влезе в употреба.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *