Ремонт на покрив с демонтаж на изолация и керемиди

Ремонт на покрив

В даден момент от живота, ако живеете в къща или на най-високите етажи на жилищен блок ще Ви се наложи да ремонтирате покрива над главата си. Ако този момент е настъпил, е добре да знаете някои неща за ремонтирането на покрива, тъй като има страшно много работа около него и в никакъв случай това не е лесна задача. При положение, че става дума за нещо дребно, като разместена керемида например, може да се заемете сами с ремонта, но ако проблемите са далеч по-големи най-добре се възползвайте от услугите на някоя фирма, която да се заеме с тази задача час по-скоро.

Преди да се започне с ремонтирането на покрива трябва да се направи технически анализ на ситуацията, който да определи какви са щетите и какви действия трябва да се предприемат, за да се поправят. Обикновено този технически анализ се извършва от фирмата изпълнител, която преценява какви са повредите и дали ще бъдат необходими къртачни и демонтажни работи по покрива, след което се определя крайна цена, която ще определи колко ще струва ремонта на покрива. В случаи, че цената устройва клиента се пристъпва към изготвянето на план, по който да се работи. Този план включва: изготвяне на пълен списък от необходимите материали, разделяне на ремонта на етапи и др. Планът се изготвят от инженер, който притежава необходимия опит и знания за целта.

Също така когато искате да ремонтирате наклонен покрив е добре да разчистите подпокривното пространство. За демонтаж на керемиди или изолации потърсете фирма която кърти чисти извозва всякакви изолации. Може да си поръчате фирма за изнасяне на мебели или фирма за изхвърляне на стари мебели в София. Фирмата която се заеме с изнасяне на стар диван може да се заеме и с изнасяне на стар гардероб или скрин.

За да бъдат избегнати всички рискове, около ремонта на покрива се взимат необходимите предпазни мерки, които са различни за всеки тип покрив. Например за плоските покриви, е добре да се поставят предпазни плоскости по ръба на покрива, които могат да Ви предпазят от падане. Ако Вашият покрив е стръмен, преди да се качите на него също може да обезопасите ръбовете му с такива плоскости. Без значение какъв е Вашия покрив, трябва да си подсигурите необходимото безопасно място, върху което да стъпите, докато работите.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *