Ремонт на покрив и видове изолации

Съществуват много фирми, които предлагат ремонт на покриви. Много от тях са професионалисти и със сигурност могат да Ви помогнат, но ако желаете да им се доверявате сляпо, а искате да знаете кои са най-важните фактори, които трябва да се вземат предвид при ремонтирането на покрива, то днешната тема, е за Вас.

От най-голямо значение, е изолацията на покрива. Няма как да бъде направен качествен ремонт, ако не бъде използвана хубава изолация. Изолациите са няколко вида и в зависимост от финансовите Ви възможности и вида на покрива се определя коя от тях да се монтира. Ето и кои са те:

Хидроизолация

За да се монтира правилно, покрива Ви трябва да бъде идеално гладък, в противен случай водата няма да може да се оттича правилно и ще се събира на малки локвички върху неравните повърхности, което може да доведе до образуването на влага и конденз в жилището Ви, което от своя страна може да доведе до сериозни проблеми.

Термоизолация

Тя също, е от значение, особено ако разполагате с таванска стая, то направо, е задължително да си поставите термоизолация, тъй като тя ще предпази жилището Ви от прегряване през лятото.

Звукоизолация

Покривът трябва да бъде предпазен от въздушен шум, но това, е задължително само, ако сградата се обитава, в противен случай може да пропуснете този тип изолация. Все пак трябва да отбележим, че с поставянето на звукоизолация, то ще ограничите до минимум неприятните звуци по време на дъжд, градушка, силен вятър или буря.

Освен изолацията, обаче трябва да се вземе предвид и устойчивостта на покрива при неблагоприятни климатични условия, като буреносен вятър или ураган. Покривът трябва да бъде така ремонтиран, че да се ограничи до минимум откъсването на части от него.

Така, че, преди да започнете с ремонта, най-добре повикайте фирмата, която ще се заеме с него да огледа и оцени в какво състояние, е покривът и да изкаже професионалното си мнение относно това какви мерки ще трябва да бъдат взети, за да възвърне функционалното състояние на покрива.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *