Преместване или изхвърляне на мебели

Решили сте да смените обзавеждането си или сте осъзнали, че, е крайно време да се отървете от старите и непотребни мебели, които грижливо складирате, то се пригответе физически и психически за тежкото начинание, което Ви очаква.

Мнозина отказват да почистят мазетата и таваните си именно поради тази причина, тъй като знаят какви усилия и колко време ще им отнеме тази задача. Въпреки, че на пръв поглед изглежда лесно, повярвайте ми, че когато се захванете с разглобяването, преместването и превозването на мебелите ще си зададете въпроса – „Защо не се обърнах към някоя фирма, която да се заеме с това, а трябваше да се подлагам на това мъчение”.

Само се замислете колко усилия Ви струваше да вкарате дивана през тесните стълбища и врати на входа, а сега си помислете, че трябва да преминете отново през всичките тези мъки. Това, е най-малкото предизвикателство, с което може да се сблъсквате, докато разчиствате в мазето, тавана, гаража или друго помещение, където с години наред сте складирали десетки непотребни мебели, вещи и всякакви други предмети, които сте смятали, че някой ден ще използвате. Възможно, е върху предметите да се, е насъбрала толкова много мръсотия, прах и всякакви други гадости, които освен, че няма да са най-приятното нещо, което сте докосвали в живота си, ами и могат да се окажат вреди за здравето Ви, особено, ако сте алергични или имате проблеми с дихателните пътища.

Другият проблем, пред който може да се изправите, когато разчиствате мебели си, е извозването им. При положение, че не смятате да ги изхвърляте, ами просто искате да ги преместите на друго място, тъй като имате планове за сегашното помещение, то ще трябва да разполагате с подходящ транспорт за целта, а едва ли всеки човек има под ръка собствен микробус, камион или друга подобна техника. Не се захващайте да премествате мебелите си с личния автомобил, защото ще Ви отнеме доста време да преместите цялата покъщнина, а в интерес на истината разходите за гориво, които ще трябва да заплатите ще Ви излязат двойно или тройно над цената, която ще заплатите за наемането на фирма, която да се погрижи за тях.

Така, че нашия съвет, е да не си губите времето, а да се възползвате от услугите на хамали или друга фирма, която да се заеме с преместването или изхвърлянето на старите мебели.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *