Къртене на бетон и демонтиране на материали

Като имаме предвид, че блога, е тясно свързан с къртенетои всички странични дейности около него, то мисля, че е добре да отделим една статия по тази тема и да разгледаме в детайли какво представлява. Най-важното нещо, е да правите разлика между „къртене“ и „къртене“. Единият процес представлява разрушаване на всякакви строителни елементи, докато другия, който се извършва под вещия контрол на професионалисти се изразява в правилно „демонтиране“ на строителни материали, с цел повторно използване или рециклиране.

Първият метод, е изключително прост и е по възможностите на абсолютно всеки достатъчно сръчен човек, който поне веднъж в живота си, е боравил с къртач, чук или друг подобен инструмент. Но професионалното къртене, което се изразява в безопасното отстраняване на части от строителни материали, е изключително сложно и рисковано начинание, което трябва да се остави в ръцете на квалифицирани лица, които разполагат с необходимите качества, знания и умения, за да извършват цялата операция, без никакви проблеми, усложнения или забавяния. Така, че определено трябва да правите разлика между „къртене“ и „къртене“.

Къртенето може да се изразява в много неща. То покрива изключително широк диапазон от дейности, за които едва ли подозирате, че съществуват. Именно поради тази причина на пазара има изключително много фирми, които предлагат подобни услуги. Най-разпространените и търсени услуги са „къртене на стена“, „къртене на плочки“, „къртене на бетон“, „къртене на мазилка или замазка“ и „къртене на балкон“. Все задачи, които са много рискови, за да бъдат извършени от „домашния майстор“.

Сигурно сега си задавате въпроса „Какво пък му, е сложното на това да пробиеш стената или да изкъртиш плочките!?“ Веднага даваме ясен и изчерпателен отговор на този въпрос. Поради незнание или неумение, е възможно да бъдат нанесени толкова тежки щети върху сградата, които дори могат да причинят срутване, ако не се спазват необходимите условия за безопасност по време на работа. Например, по време на къртенето може да спукате някоя тръба или пък да прекъснете захранващ кабел, през който минава ток с високо напрежение, или пък да срутите носеща стена, което би довело до много тежки последствия.

Най-вероятно се убедихте, че къртенето далеч не, е толкова лесно, колкото сте смятали и вече през ум не Ви минава да се заемете сами с него, предвид рисковете, които крие то.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *