Къртене на стена

Не, е препоръчително сами да се захващате с къртенето на стената. То може да бъде много опасно за здравето Ви, а освен това, е възможно да не се справите по желания начин с него, предвид факта, че не разполагате с нужните умения и опит. Така, че не се заблуждавайте, че къртенето на стена, е лесна задача. За да се справите успешно с нея, ще Ви бъде необходимо много повече от професионален къртач и инструменти. Затова нашия съвет, е да се обърнете към вещи лица в занаята, които разполагат с всичко необходимо, за да се справят не само с къртенето на стена, но и с всяка останала задача, която им възложите.

При положение, обаче, че сте твърдо решени да опитате, то задължително трябва да се информирате по темата, преди да правите каквото и да било. За да спестим търсенето Ви ще Ви разкажем накратко най-важната информация, която трябва да знаете относно къртенето на стена.

Подготовката, е най-важното нещо, за което трябва да се погрижите, преди да започнете работа. Убедете се, че разполагате с всичко необходимо, което може да Ви влезе в помощ по време на къртенето. Основните инструменти, с които трябва да разполагате са – електрически къртач или перфоратор, чук, длето или клин. Също така трябва да помислите за собствената Ви безопасност. Винаги работете в пълен комплект работно облекло, който включва предпазни очила и каска, гумени ръкавици и ботуши. Освен това, трябва да изключите тока и водата в помещението, в което ще работите, защото, е възможно през стената да минават кабели за високо напрежение или тръби, които може да Ви изиграят лоша шега, ако предварително не са изключени.

След като сте сигурни, че разполагате с всичко необходимо, за да се справите с къртенето, то, е време да пристъпите към работа. Старайте се да бъдете последователни и къртете от горе на долу по стената. За да улесните начинанието си може да пробиете няколко дупки в стената, на равно разстояние една от друга, като по този начин ще отслабите здравината й и само с помощта на чука ще можете да съборите стената.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *