Къртене на стена

Ако искате да внесете известна доза свежест в дома си и за целта сте решили да пробиете нов отвор за врата, прозорец или искате да обедините две помещения в едно чрез изкъртването на разделящата ги стена, то за целта потърсете професионална помощ. В никакъв случай не се заемайте сами с тази задача, тъй като колкото и лесно да Ви изглежда, то в сферата на къртенето има много „подводни камъни“, за които, ако не сте наясно бихте могли да изпаднете в доста конфузни и затруднени ситуации, които не само, че ще Ви струват доста пари за поправянето им, но могат да изложат здравето Ви на сериозен риск.

Къртенето на стена, е изключително отговорен и сериозен процес, който ако дори за миг бъде подценен, би могъл да Ви навлече сериозни неприятности. Ако все пак сте решили, че можете да се справите и сами с изкъртването на стената, без чужда помощ, то позволете поне да Ви дадем няколко съвета, с чиято помощ бихте могли да избегнете попадането в някои затруднени положения.

Първото нещо, което задължително трябва да направите, е да се убедите, че стената, която ще събаряте, пробивате или ремоделирате не, е носеща. В противен случай, бихте могли да имате сериозни неприятности, които сериозно да застрашат здравето Ви и това на сградата. Върху носещите стени пада голяма част от тежестта на сградата и затова не, е препоръчително върху тях да бъдат извършвани каквито и да било строителни дейности, които по един или друг начин биха могли да нарушат тяхната здравина.

Излишно, е да споменаваме, че трябва да бъдете много предпазливи по време на работа и да не предприемате никакви излишни рискове, които биха могли да застрашават здравето и дори живота Ви. Преди да започнете работа се убедете, че сте изключили електроподаването в помещението, в което работите.

Ако не сте сигурни в това, което правите, то отново приканваме да се обърнете към професионалисти в областта на къртенето, които ще се справят успешно с всяка задача, която им възложите.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *