Къртене на панел с подпрозорец на балкон

Събаряне на балкон

За събарянето на балкон или къртене на подпрозорец е нужна специална техника и екип от професионалисти, които могат да работят с нея. Преди да се започнат каквито и да било ремонтни дейности свързани с балкона, трябва да се отцепи района, за да не се стигне до неприятни инциденти причинени от неволното изпускане на инструмент или отчупване на материал, който може да нарани човек. Бъдете сигурни, че след като цялата работа приключи, Вие ще се радвате на чисто нов балкон, който освен, че ще придаде нов, по-красив външен вид на жилището Ви, то той ще Ви спести и не малка сума за отопление през зимата.

Голяма част от хората предпочитат да си остъклят балкона. Някои от тях го правят, за да съединят две помещения, докато други го правят, с цел да спестят енергия, като остъклят балкона и поставят качествена топлоизолация. Остъкляването не е лесна задача и с нея трябва да се заемат специалисти, които притежават необходимите умения и качества, за да се справят с тази задача. Ако сте малко по-сръчен и живеете на по-ниските етажи в жилищната сграда, не е изключено да се справите и сами с остъкляването на балкона или поне една част от цялата процедура, но нашия съвет, е да се възползвате от услугите на специалисти, като по този начин ще си гарантирате, че работата ще бъде свършена максимално бързо и ефективно, без да се губи излишно време.

Ако живеете в жилищен блок или сграда, която е старо строителство има реална опасност балкона Ви да не издържи на натоварването, което ще поеме след остъкляването му. Затова, е добре да се възползвате от услугите на специалист, който да прецени дали балкона Ви ще издържи на тежестта или ще трябва да се предприемат ремонтни дейности, за да се укрепи конструкцията. В случаи, че няма да издържи на натоварването, най-добрия вариант, е да бутнете балкона и да го изградите наново. Съществува вариант балкона да бъде подсилен, но за целта трябва да живеете на ниските етажи на блока. При положение, че обстоятелствата не позволяват подсилването на балкона, то единствения възможен вариант пред Вас е неговото събаряне и изграждане на ново. При този вариант задължително ще трябва да се възползвате от услугите на архитект или инженер, който да изготви план на действие и да прецени кой е най-добрия вариант за събарянето му.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *