Къртене на бетон

Бетонът, е най-здравия строителен материал познат на човечеството до момента, което автоматично го превръща в един от най-трудните за къртене. Преди да навлезем в подробности, обаче трябва да отбележим, че от бетон до бетон има разлика и ако в миналото Ви се, е случвало безпроблемно да изкъртите бетонна площадка или основа, то това най-вероятно се дължи на неговото качество и вид. Както сигурно знаете, има различни видове бетони, които се категоризират според съставките си – пясък, подсилващи вещества, стомана и т.н.

Основните два вида са – лек и тежък бетон. В състава на лекия влизат различен брой съставки, които малко или много отслабват здравината и устойчивостта му. Докато в състава на тежкия, наличието на пясък, стомана или друг тип строителни материали, е сведено до минимум, което го превръща в неколкократно по-устойчив и здрав от лекия.

Така, че преди да се захващате с каквото и да било, то първо трябва да знаете с какво си имате работа, за да може да прецените дали бихте могли да се справите сами с къртенето на бетона или ще Ви бъде необходима помощ. Въпреки, че ние сме на мнение, че независимо от вида на бетона, е наложително да се обърнете към професионалисти, то всеки има глава на раменете си и сам преценява с кое би могъл да се справи и с кое не. За съжаление, обаче повечето хора имат грешна представа за възможностите си и често ни се случва да бъдем повиквани от хора, които първоначално са решили, че сами могат да изкъртят бетона, но поради неуменията им са стигнали до задънена улица или по-лошо – нанесли са тежки и трудно поправими щети, които няма как да бъдат поправени, без професионална намеса.

Затова, нашия съвет, е да не повтаряте чужди грешки, а да си взимате поука от тях и ако никога до сега не държали в ръцете си къртач, перфоратор или друг подобен инструмент – веднага да се обадите на професионалисти и да оставите всичко на тях. Така ще бъдете сигурни, че няма да губите ценно време и всичко ще премине по план.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *