Къртене и ремонт на мазилка

Когато имате стара напукана мазилка на помощ се отзовават екипите на КЪРТИ.БГ. С професионална техника и опит един професионален къртач кърти над 100 м2 мазилка или замазка на непрофесионални цени за къртене..

Изложена на постоянните метеорологични условия: дъжд, вятър, сняг и прочие, външната мазилка трябва да има значителна по-добра устойчивост срещу тях, поради тази причина някои хора добавят към нея цимент, за да подобрят здравината й.

Ако смятате да измазвате стените си, в никакъв случай не го правете в летните горещи дни, тъй като под въздействието на силната слънчева светлина и горещото време се нарушава сцеплението между пластовете на мазилката, което може да доведе до образуването на пукнатини. Все пак има решение и за този проблем: пръскайте я с вода, за да поддържате влажността, като по този начин ще избегнете образуването на пукнатини.

При положение, че вече мазилката е изсъхнала и са се образували пукнатини ще трябва да пристъпите към ремонтни дейности, за да не се стигне до по-тежки последствия – отлепяне на отделни парчета от нея или цялостно срутване на мазилката.

Ремонтът на мазилката зависи от нейната големина и щетите, които трябва да се поправят, ако пукнатините са малки се запълват с гипсов разтвор, но ако мазилката се е отлепила се налага по-сериозни действия. На пръв поглед не може да се установи дали мазилката се е отлепила от стената. Можем да проверим това като почукаме леко върху мазилката и ако се чуе глухо кънтене, значи се е отлепила. Преди да започнем с ремонтните дейности трябва да почистим мазилката от прах и в случаи, че има тапети или боя върху нея да ги отстраним, след което да навлажним стената, за да я подготвим за полагането на нова мазилка.

След като сме готови с подготовката, е време да запълним пукнатините с нова мазилка, която е препоръчително да има същия състав като старата. Особено внимание трябва да обърнете на местата, където новата мазилка се свързва със старата, защото там прилепва най-трудно, а пък и трябва да се измаже качествено, за да не се забелязват разлики между новата и старата мазилка.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *