Кредитите и имотите

Решили сте да си купите жилище на кредит?

В тази статия ще прочетете за някои от опасностите, които крие това начинание.

Всеки би искал да се сдобие с жилище и колкото се може по-рано толкова по-добре. Ако нямате откъде да вземете пари накуп и да го купите без посредник би било най-добре, но ако сте решили да вземете кредит, трябва да имате в предвид някои неща.

В така наречените „бели държави“ масата от хора живеят на кредит. Там тази система е добре уредена и рядко се стига до лоши последици за купувача. В България обаче, нещата стоят по по-различен начин.

Тук кредитната система не е добре измислена и при всички случаи не работи във ваша полза. Ако сте решили да теглите голям кредит, трябва да четете много внимателно абсолютно всичко. Имайте в предвид, че тук много често се случва кредиторът да вдигне едностранно лихвата си и вие да плащате двойно по-голяма лихва от тази, на която сте се съгласили в  началото. Ако забавите вноските си с няколко месеца има голяма вероятност да получите по някое време известие, че имотът ви е продаден и трябва да се изнесете в рамките на 30 дни, защото са ви осъдили и за ви взели жилището без дори да подозирате. Ако откажете да се изнесете ви грози опасност от изкъртване демонтаж и изхвърляне на врати.

Колкото и да ми се иска, тази статия не е плод на фантазията ми, а е инспирирана от истински случаи на няколко семейства, които по Коледа останаха без домове.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *