Качествен строеж на сгради

Как да познаем, кога една сграда е солидна?

Професионалистите в строителството и недвижимите имоти от пръв поглед могат да разберат качеството на строежа на една сграда. Освен професионалния опит има редица уреди, които могат да замерват качеството на бетона заложен в колоните на сградата, дори когато те вече са покрити с мазилка. Тези уреди с точност могат да определят състава на бетона, желязото в колоната и други важни характеристики. Въпреки това, опитът е един от основните показатели, които ориентират оценителите.

Съвети:

Едно от първите неща, които трябва да направите да гледате внимателно за пукнатини по фасадата.

Обърнете внимание на покрива и подпокривния етаж. Как е направен? Обикновено по-голямата част от проблемите в една сграда идват от неправилно отвеждане на водата.

Обърнете внимание на изолацията (външна и вътрешна) както и на дограмите. Те са ключов фактор, който определя енергоспестяемостта на цялата сграда. Ако пропуснете тези важни неща в последствие може да се наложи да викате фирма „кърти чисти извозва“ която да демонтира некачествените материали и изделия.

Вижте, дали са спазени всички нормативни изисквания на закона за устройство на територията като например: височина; асансьори над определена етажност; масивност на стълбите; парапети и обезопасяване на всички площадки;

В повечето случаи е добре да работите с брокер, на който имате доверие, ако не можете да намерите такъв, най-добре ходете на огледите с роднини или приятели, които имат някакъв опит в строителството. Разбира се, можете и да се оставите, вътрешното ви чувство, да ви води, но когато става думи за имоти, то не винаги е най-благонадеждно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *