Изхвърляне на кухня и ремонт

 В кухнята се приготвя храната на семейството. Това, е важен жизнен процес със сложни функции и разнообразни изисквания към организацията на помещението и неговите съоръжения. Приготвянето на храната преминава през няколко последователни работни етапа: студена и топла обработка; сервиране; измиване на съдовете и съхраняването им. Тези работни фази на практика се смесват частично и се изразяват в почти непрекъснато движение на домакинята между различните кухненски съоръжения и мебели.

Съвременната кухня се характеризира с високо ниво на техническото обзавеждане и мебелировка: шкаф с маса за работа, печка с фурна(електрическа, газова, нафтова, за твърдо гориво или комбинирана), мивка с 1 или 2 корита(евентуално с плот за отцеждане), шкафове със съдове и прибори за готвене и за сервиране, шкаф за съхраняване на продукти, хладилник, съд за отпадъци, отдушник с вентилатор, разнообразни прибори за мелене, изстискване, рязане, машина за миене на съдове и т.н. Тези съоръжения и мебели са свързани с определени работни процеси и взаимното им подреждане и разполагане трябва да стане на рационална основа, за да се осигури правилно протичане на процесите при възможно най-икономични движения на домакинята.

Именно поради тази причина, когато планирате ремонта в кухнята си, трябва да се съобразите с всички тези фактори, в противен случай крайния резултат ще бъде далеч от очаквания. Разбира се, че кухнята освен функционална и рационална, трябва да бъде и красива. Така, че трябва да се постараете да постигнете възможно най-добрата комбинация от тези ключови фактори за успешната реализация на кухнята Ви.

За да сте напълно сигурни, че всичко ще премине по план – без извънредни ситуации и забавяни, то най-добре се доверете на специалисти в областта на строителството, които да се заемат с проектирането и изграждането на кухнята Ви. Бързаме да Ви кажем, обаче, че няма да Ви бъдат нужни професионалисти само за направата на кухнята, ами и за нейното изхвърляне и демонтиране. За целта ще Ви бъдат нужни услугите на хамали и къртачи. Хамалите ще се погрижат за старото Ви обзавеждане, докато служителите на фирмата за къртене, която ще наемете ще се заемат с подготвянето на терена за бъдещите Ви планове – къртене и сваляне на старите плочки, къртене на замазка, мазилка стена и всичко останало.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *