Изнасяне на мебели и премахване балатум

Премахване на балатум

Най сигурният начин за премахване на балатум е да поръчате фирма която „кърти чисти извозва“ и реже стар балатум. Фирмата може да освободи стаите като се заеме с цялостното изхвърляне на стари мебели и демонтаж на стари мебели. Преди да ги наемете за изнасяне на стари мебели е добре да си вземете всичко нужно за да не се бави работният процес на фирмата. Когато професионалистите дойдат поискайте предварителна цена за изхвърляне на боклуци и ненужни вещи и предмети.

Едва ли все още има хора, които използват балатум за своя под, но все пак ако Ви се наложи да се сблъскате с това чудо на социализма, то трябва да знаете няколко неща за него и за опциите, които можете да използвате, за да го премахнете.

Разбира се съвременния балатум няма нищо общо с този, който ни е познат от времето на социализма. В днешно време може да бъде закупен балатум с най-различна форма, вид и цветове. Балатумът е изключително подходящ за места, които са изложени на постоянна влага. Като цяло балатума лесно се поставя, но много трудно се премахва, тъй като той залепва изцяло за пода. В тази статия ще наблегнем именно върху това. Ще Ви предложим няколко варианта с помощта, на които ще успеете да премахнете балатума.

В днешно време повечето хора използват технически ацетон, за да премахнат балатума. Той разяжда повърхността му и го прави изключително лесен за отстраняване. При работа с него се въоръжете с противогаз или маска, която да филтрира въздуха, тъй като има риск да се задушите от вредните емисии, които се отделят във въздуха от ацетона и балатума. По-стария метод, който е познат на по-възрастните хора за премахване на балатум са, е използването на пистолет с горещ въздух и шпатула. С помощта на пистолета се нагрява балатума до размекване, след което с шпатулата се отстранява. Този вариант е изключително прост, но може сериозно да застраши Вашето здраве, ако не внимавате, тъй като по време на нагряването се отделят много вредни вещества от балатума, които могат сериозно да навредят на здравето Ви. Затова използвайте противогаз или работете на добре проветрено място.

Ако не сте сигурни, че ще се справите с тази задача по една или друга причина, най-добре се доверете на някоя фирма, която има опит в тази сфера и ще се справи с отстраняването на балатума за нула време. Освен това фирмата ще почисти и изхвърли всички отпадъци, които ще се образуват по време на работата, а ако се налага може и да направи нова замазка на пода, защото в някои случаи след отстраняването на балатума се образуват пукнатини в него.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *