Извозване на стари мебели и демонтаж

Демонтиране на мебели

извозване на диванАко Ви се наложи да демонтирате мебели трябва да знаете, че това в никакъв случай не е лека задача, за да се справите с нея трябва да имате малко повече свободно време и нужната доза търпение, тъй като едва ли всичко ще мине така както сте си го представяли. За демонтирането на мебели не са Ви нужни някакви специални умения или инструменти, освен основните: отвертки, гаечни ключове и по необходимост чук. Масово хората се заблуждават, че демонтирането на мебели е в пъти по-лесна задача от монтирането. Донякъде може би са прави, но това зависи дали мебелите ще се ползват отново или ще бъдат изхвърлени. Ако няма да бъдат използвани, то разбира се, че демонтирането и изхвърлянето на мебели е в пъти по-лесна и по-лека задача от монтирането, но ако ще се използват отново мебелите, демонтирането може да се окаже дори по-отговорна и сложна задача от монтирането. В тази статия ще разгледаме как протича стандартното демонтиране на мебели, които ще бъдат изхвърлени или просто разглобени.

извозване на стари мебелиПри положение, че смятаме да използваме отново мебелите, които ще демонтираме, то трябва да подходим много внимателно и отговорно към тях, защото в противен случай може да си имаме доста неприятности, когато решим да ги сглобим и използваме отново. Когато демонтираме мебелите трябва да внимаваме да не ги нараним по някакъв начин, защото в противен случай, ако по невнимание счупим някоя част това може да ни попречи при бъдещия монтаж. За наше улеснение, е добре да си водим списък с частите, които сме свалили по реда на тяхното отделяне, което ще ни бъде от изключителна полза, когато отново решим да монтираме секцията, шкафа или друг мебел с много съставни части и елементи.

Ако няма да използваме старите мебели, то най-простия и лесен вариант, е да ги натрошим и демонтаж на мебелиизхвърлим, като този начин ще си спестим много време и усилия. Все пак старите мебели не трябва да бъдат изхвърляни в контейнерите за битови отпадъци или пък оставени на произвола на съдбата в междуетажните пространства на жилищната сграда. Те трябва да бъде изхвърлени на специализираните сметища за депониране, където ще бъдат рециклирани.

Ако по една или друга причина не можете да се справите с тази задача, най-добре се възползвайте от услугите на някоя специализирана фирма, която ще се справи с тази задача за нула време.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *