Извозване на мебели и демонтаж на каси

Изхвърляне на стари мебели и демонтаж на каси и дограми

Когато започнете ремонт е добре да освободите помещенията и да изнесете нужните вещи на сигурно място. Ако имате стари мебели за изхвърляне на сметище може да поръчате фирма за къртене или фирма за изхвърляне на боклуци. Също така фирмите могат да демонтират стария паркет, балатум или мокет.

За премахване на стара блажна боя прочетете остатъка от статията

Премахването на боя от врата не е много трудна задача, но може да се окаже изключително опасна. За целта ще Ви бъдат необходими специални инструменти и разтвори, с които ще трябва да премахнете боята от вратата. Ако имате проблеми със здравето или пък много лесно Ви прилошава от лоши и остри миризми, каквито несъмнено ще усетите по време на работа, най-добре се възползвайте от услугите на фирма, която да се справи с тази задача, бързо и лесно. В случаи, че смятате сами да се справите с тази задача, в днешния материал ще Ви дадем няколко съвета и насоки, с които ще успеете да премахнете боята от вратата безпроблемно.

За целта ще Ви бъдат необходими няколко инструмента, предпазно облекло и химически разтвори. Инструментите, с които ще трябва да отстраните боята от вратата са: шпатула, шкурка или телена четка. Преди да започнете работа, трябва да вземете необходимите мерки за безопасност, защото в противен случай може да навредите сериозно на здравето си, ако не внимавате докато не работите. Освен, че ще Ви бъде нужно предпазно облекло(предпазна маска, противогаз, гумени ръкавици и ботуши), трябва да работите на добре проветрено или открито място, защото в противен случай може да се задушите или упоите от силните миризми, които ще се отделят по време на работа, особено, ако използвате химически разтвор, който да разяде боята. Най-разпространените методи за премахване на боя от врата са чрез използването на химически разтвор или метилен хлорид. При първия съществува реална опасност от прилошаване или натравяне, тъй като от химическия разтвор се отделя силна и непоносима миризма. По-удачният вариант, е метилния хлорид, който също има остър мирис, но за сметка на това не е толкова опасен, колкото химическия разтвор.

Независимо кой от двата разтвора изберете, вратата трябва да бъде намазана обилно с един от тях и да бъде поставена в хоризонтално положение, за да не се изтече разтвора. След като се нанесе разтвора се поставя восъчна хартия, за да се забави процеса на изпарение. По този начин химическия разтвор или метилния хлорид ще може да разяде по-лесно боята. Около 3-4 часа са нужни на разтвора, за да разяде боята. След това, той трябва да бъде премахнат с шпатула или друг инструмент, който имате под ръка. При положение, че все още има останала боя, трябва да повторите целия този процес отново, докато не бъде премахната боята до последното петно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *