Избор на ново жилище

На какво трябва да обърнем внимание при оглед на апартамент?

След като сме наясно с цената и местонахождението, идва ред и на останалите въпросителни: разположение, изложение, качество на строителството, съседите, и т.н.

Всички тези детайли ще ни дадат по-ясна представа за недвижимия имот, на който сме хвърлили око. Ако се местим в ново жилище, е наложително да мислим в дългосрочен план, а това ни задължава да обърнем внимание и на най-малките неща. Нищо не е маловажно.Налага ли се ремонт в жилището? Проверете замазките дали са напукани защото може да се наложи да извикате фирма която кърти чисти извозва и демонтира. Вижте прозорците да не се нуждаят от демонтаж, банята и другите санитарни помещения ако не са качествено ремонтирани може да се наложи къртене на плочки и мазилки в тях.

За едни от най-добрите се считат апартаментите на среден етаж, с отопляеми общи части и с югоизточно изложение. Ако искате да сте сигурни, че не грешите, може да се консултирате със специалисти. Със сигурност ще имате нужда от адвокат, но освен това може да се обърнете към оценител по недвижимите имоти или специалист по строителен надзор.

Едва ли искате да се вслушате единствено в съветите на брокера, той ще направи всичко възможно, за да ви убеди, че на имота биха завидели и римските императори (ако все още бяха живи). Ако сте стигнали до заключението, че апартаментът си заслужава и сте решили да го закупите, уверете се, че в цената на предварителния договор е включено ДДС. Понякога “забравят” да го впишат, за да ни изненадат не съвсем приятно точно на финалната права.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *