Демонтаж на паркет

Ако смятате да сменявате паркета си, то по-добре се обърнете към специализирана фирма, която да се заеме с поставянето на новия и демонтажът на стария паркет. Дори да не планирате толкова мащабен ремонт, а просто смятате да пренаредите, изциклите и лакирате старата подова настилка, то пак се обърнете към специалисти, които да се заемат с цялата тази операция. Ако се заемете сами с това начинание рискувате да си навлечете куп проблеми и да загубите изключително много време и нерви, тъй като демонтирането на паркет може да се окаже далеч по-трудна задача, отколкото смятате.

Демонтажът на паркет трябва да се извърши от професионалисти по няколко причини:

– на първо място отстраняването на дървената настилка трябва да се извърши изключително внимателно и предпазливо със специална техника и похвати, за да не бъдат повредени плоскостите. Разбира се, това важи при положение, че смятате да използвате отново паркета, но ако сте решили да си поставите чисто нова настилка и сте сигурни, че няма да използвате отново старата, то няма никакъв проблем тя да бъде демонтирана и натрошена на малки парчета за половин-един час.

– освен за плоскостите, обаче трябва да се работи предпазливо и поради една друга причина – да не се повреди циментовата замазка, която се намира под него. За съжаление, обаче в 90 процента от случаите, е необходимо да се направи нова, особено, ако става дума за паркет, който не е сменяван повече от 15-20 години, защото поради една или друга причина през този дълъг период от време, в замазката са се образували малки дупчици и кухини, които трябва да бъдат запълнени, за да не се размести настилката след поставянето й. Обаче, ако не смятате да правите нова, може да използвате подравнителни плоскости, които да поставите между замазката и паркета. По този начин ще намалите риска от появата на всякакви подобни проблеми до минимум.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *