Демонтаж на дървени врати и прозорци

Предназначението на вратите и прозорците, е да осигуряват достъп на светлина в отделните помещения, възможност за вентилация, както и всички комуникационни изисквания, свързани с обитаването, производството, отдиха и пр., в зависимост от предназначението на сградата. Освен чисто функционални, отворите имат и други задачи. Те участват активно в оформяне облика на сградата. От разположението им, начина на групиране и пр. обликът на сградата значително се влияе. Размерите на вратите и прозорците се определят от функционални и композиционни съображения. Те трябва да бъдат съобразени и взаимно допълнени, за да може функционалното да бъде и красиво.

Както вече разбрахте прозорците и вратите са лицето на всяка сграда и ако искате коренно да промените външния вид на жилището си, то несъмнено трябва да се съобразите с тях. Например, ефекта от пребоядисването на сградата би бил много по-голям, ако в допълнение с тях се сменят и старите прозорци или врати. Така с добре съчетана комбинация от цветове и функционалност бихте могли да постигнете желаната фасада.

Със смяната на старите дървени врати и прозорци ще постигнете много повече от нов и по-хубав вид на сградата. С поставянето на нова дограма ще намалите до голяма степен загубата на топлина от жилището си, а от там ще се намалят и сметките за отопление, които плащате през зимата, докато с монтажа на нова врата, то със сигурност ще повишите сигурността на дома си, тъй като знаете, че старите дървени врати са много лесни за разбиване, като някои от тях дори са на „един шут” от това да бъдат премахнати.

Така, че ако все още разполагате с дървени прозорци или врати, които не са сменяни от нанасянето Ви в жилището(повече от 20 години), то, е крайно време да се отървете от тях и да ги замените с нови, по-красиви и функционални модели. За да премине възможно най-бързо процеса на демонтаж и монтаж, то Ви препоръчваме да се обърнете към две различни фирми, които да се заемат с тази работа – една, която да поеме демонтажа и друга, която да се заеме с изработването и поставянето на новото остъкление и врати.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *