Демонтаж на външна изолация

Всяка топлоизолация трябва да се сменява поне един път на 10-15 години. Без значение дали става дума за вътрешна, външна или някакъв друг тип изолация. Особено, когато става въпрос за външна изолация, то не, е препоръчително, а задължително да я смените, след като мине този период. Както знаете няма нищо вечно и рано или късно всяко нещо трябва да бъде сменено, тъй като вече не функционира по желания начин. Това важи в пълна сила и за външната топлоизолация. Предвид факта, че тя, е изложена постоянно на лошите атмосферни условия, то срока и на годност се съкращава няколкократно.

Една от основните причини, която ускорява процеса на „скапване”, е мръсотията, влагата и мухъла, който се събира в целостта на изолацията. При положение, че не бъдат взети навреме мерки за тяхното отстраняване, то може да се стигне до много неприятни последици и дори може да се наложи изолацията да бъде премахната, тъй като тя вече не може да изпълнява функциите, за която, е поставена. Също така, е важно да отбележим, че по-старите изолации(става въпрос за тези от преди 15-20 години) са изключително опасни за хората и моментално трябва да бъдат извадени от употреба. Това, е така, защото съдържат азбест, който, е изключително опасен за здравето на човека и може да доведе до развитието на куп болести на белите дробове, включително и рак. Бъдете спокойни, обаче на пазара вече не се предлагат такива изолации и няма никакъв шанс да сте се сдобили такава, ако наскоро сте си поставили изолация.

Премахването на външна изолация не, е трудна задача, но може да се окаже изключително опасна. При положение, че живеете в едноетажна къща, то със сигурност бихте могли и сами да се справите с отстраняването на изолацията, но ако живеете по високите етажи на някоя жилищна сграда, то със сигурност ще Ви бъде необходима професионална помощ. Демонтирането на изолацията може да го оставите в ръцете на фирмата, която ще се заеме с поставянето на новата, но въпреки това трябва да знаете, че има редица фирми, които предлагат услугата „демонтаж на външна изолация”, в случаи, че не смятате да си поставяте нова.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *