Хидроизолация върху външна тераса с наклон

Балконите са податливи на корозия, тъй като често са изложени на неблагоприятни атмосферни условия. Проблемът е, че голяма част от панелните блокове са с лоша топлоизолация. Панелните блокове имат 6-8 пъти по-лоша топлоизолация от постановената в съвременната нормативна наредба.

Ако сте решили да сложите изолация на пода трябва да къртите докато стигнете до гол панел. Ако изолацията е под плочките и не е направена професионално, ще се наложи да я направите повторно. Необходимо е да се кърти, чисти, извозва стари плочки – дейност, която може да поверите в опитните ръце на професионалистите от Кърти БГ. Ако сте решили да сложите новата изолация, без да изкъртите старите плочки, работата ви става доста по-сложна.

По принцип е добре изолацията на пода да се изпълнява с екструдиран полистирол или каменна вата с висока плътност. Първо трябва да грундирате пода с разреден лепилен разтвор или специализиран грунд. След това залепвате плътно плочите, без да се остават кухини. При вътрешна изолация на бетонни панели се препоръчва употребата на XPS (фибран за високоякостни приложения), който има по-слаба паропропускливост от панела и голяма твърдост. Запълването на фугите на плочките е важно, за да се възпрепятства преноса на водни пари. Запълването трябва да става с ленти XPS или полиуретанова пяна. Следва шпакловка с лепило върху плочите и поставяне на стоманена армираща мрежа. Върху поставената мрежа се прави циментова замазка. Препоръчително е изолацията да е с дебелина около 5-6 см.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *