Сваляне на тапети – цена за София

Премахва тапети на цени от 1.50 до 5.00 лв/м2 в зависимост от слоевете

Свалянето на тапетите не е най-приятното начало на ремонта у дома. Често заедно с малките парчета от старите тапети късаме и нервите си. Разбира се, не всеки път е така, тъй като понякога процедурата е доста по-бърза. С помощта на фирма за цялостни услуги „кърти чисти извозва“ като Кърти БГ, може да премахнете старите тапети бързо и качествено. Важно е да се заредите с търпение и да сте внимателни.

Най-разпространеният метод за сваляне на тапети е напръскването им с вода, така че вече напоените тапети могат да бъдат премахнати с подръчни инструменти като шпакла. Напояването е най-лесно ако използвате гъба или валяк. Повечето лепила за тапети са на водна основа, което всъщност прави тази техника най-ефективна. Ако водата прониква трудно, значи тапетът не е порест, при което е необходимо внимателно да надраскате тапетите с макетно ножче или да направите дупки с игла като същевременно внимавате да не нараните стената. Ако тапетът продължава да се къса на малки парченца пробвайте да добавите към водата омекотител или винен оцет. Обикновено водата трябва да е 2/3 от разтвора.

В най-лошия случай ще ви е необходим препарат за премахване на тапети. В случай че ви се налага да премахнете винилови тапети трябва да отстраните и двата им слоя, въпреки че някои хора остават втория слой за основа. В извънредно краен случай може да се сдобиете и с парна машина за премахване на тапети. Това, разбира се, е препоръчително само за най-тежките случаи.

Партньори на Кърти БГ за извозване на строителни отпадъци и за услугите (кърти чисти извозва) в София са множество малки фирми и коректни фирми за къртене, разбиване и демонтаж.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *