Пробиване на отвори

Една от най-деликатните задачи в сферата на къртенето, е пробиването на отвор за прозорец или врата в стена. За него са необходими професионални умения и техника, иначе в противен случай мисията, е обречена на неуспех. Не се залъгвайте, че бихте се справили сами с подобна задача. За да се пробие правилно отвора в стената са нужни много повече от подходяща техника и инструменти. Трябва да знаете как да действате във всяка една ситуация, а не просто да пробивате оттук-оттам и да се надявате, че в крайна сметка ще се получи желания отвор, който в повечето случаи бива или крив или несъразмерен с останалата част от жилището. При положение, че отвора бъде направен от квалифициран работник, то ще имате много повече възможности за действие. Първо, че всеки един опитен специалист може да пробие отвор по всякакъв начин, вид и форма, което Ви дава шанс да се развихрите и да вкарате малка доза оригиналност в дома си.

Преди, обаче да планирате каквито и да било отвори в жилището си, трябва да сте напълно убедени, че, е възможно да бъде направена бъдещата врата, прозорец или какъвто и да било друг отвор в стената. При положение, че стената, която смятате да пробивате, е носеща, то забравете за всичките си планове, тъй като къртенето на такава стена, е невъзможно. Това, е така, защото носещите стени държат цялата конструкция върху себе си и извършването на по-сериозни строителни дейности върху тях са забранени, поради факта, че дори при най-малкото нарушаване на тяхната здравина, е възможно да се причини срутване, което ще доведе до много по-сериозни проблеми от това, че няма да разполагате с желания отвор.

Затова не рискувайте и не предприемайте нищо, преди да се убедите, че стената не, е носеща и няма да има никакви проблеми с нейното пробиване. Ако не разполагате с чертеж на сградата и не можете да определите сами дали стената, е носеща, то се възползвайте от услугите на специалисти, които да огледат обекта и да изкажат своето становище относно намеренията Ви.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *