Премахване на блажна боя в София

Ако старото ви жилище има нужда от ремонт, а стените са покрити с няколко слоя боя, ще ви се наложи да се „преборите” с нея. Боята може да ви изненада и след като махнете тапетите. За да минете стените с латекс ще се наложи първо да отстраните старата боя, а след това да нанесете грунд.

Има най-различни техники, с които можете да премахнете слоевете боя. При всички положения бъдете внимателни, за да не нарушите повърхността на мазилката. Това най-често се случва при прекомерно стъргане или къртене на стената.

Ето и няколко съвета, които могат да ви бъдат полезни. Един от начините е да се сдобиете с малък ъглошлайф с телена четка (или диск с абразив), която има по-малък шанс да нарани бетона. Друг изпитан метод е пистолет за горещ въздух, с който боята се надува и пада по-лесно. Трети вариант е бутилка с газ, накрайник с маркуч и шпакла. Шпаклата със сигурност ще ви потрябва, особено за по-малките остатъци боя, които се почистват по-трудно.

За почистване на стената може да използвате също така шкурка – първо едра, а после ситна. Шкурка (кръгла) може да прикрепите и за специален гумен диск за бормашина. Използването на препарати също е разпространено, но бъдете внимателни, защото някои от тях са токсични. Всичко зависи от степента на покритие на боята.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *