Премахване на балатум

За много хора балатума, е отживелица от времето на родителите, бабите и дядовците ни. Всеки човек, когато стане дума за балатум си представя старите и грозни модели, които бяха масово разпространени в почти всеки един дом. Въпреки, че не са толкова разпространени в днешно време(което, е нормално предвид достъпните цени на паркетите, плочките и дюшеметата), то съвременните балатуми се различават коренно от предшествениците си. Сигурен съм, че ако видите на живо или на снимка какво представлява ще останете учудени от резултата и съвсем сериозно ще се замислите дали да не се възползвате от тях.

Да се върнем, обаче на старите, грозни и непотребни балатуми познати от детството ни. Безспорно това, е един от най-лошите варианти за подова настилка и ако разполагате все още с такъв, то трябва да се отървете от него час по-скоро. Това, обаче не, е толкова лесно колкото звучи. Ако не вярвате, то питайте някой Ваш познат, който си, е имал работа с премахването на стар балатум и ще разберете през какви перипетии, е трябвало да премине, за да се справи с отстраняването му от пода. Така, че трябва да се запасите със солидно количество време и нерви, защото в противен случай ще Ви бъде много трудно да се справите с премахването на балатума. Ако не искате да си губите времето и да си хабите нервите за нещо толкова маловажно, то може да се обърнете към някоя фирма, която предлага такива услуги.

При положение, че имате необходимото желание и време, то ето как ще Ви бъде най-лесно да премахнете паркета:

За целта може да използвате горелка, с която да разтопите балатума и шпатула, с която да го изтъркате от пода. Този вариант, обаче не Ви го препоръчваме, защото, е изключително опасен, тъй като при разтапянето на балатума се отделят отровни газове, които могат сериозно да Ви навредят на здравето.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *