Най-добрата хидроизолация за плосък покрив

Фирма Кърти.БГ премахва стара хидроизолация по метода „кърти чисти извозва„. За целта се използват широки секачи (тип лопатка), старата хидроизолация се извозва на сметище. Ако искате да се заемете с цялостно разчистване на таванското помещение потърсете фирма за изнасяне на стари мебели. Когато искате да наемете хамали за изхвърляне на стари мебели в София е добре да прецените дали имате паркет, балатум или мокет за демонтаж.

Най-добрият вариант за хидроизолация на плосък покрив е мембранната хидроизолация. Тя може да бъде направена от четири вида материал: битум(обикновен или преправен), полимерно фолио и специален каучук. Най-добрата изолация за плосък покрив, е тази направена от битум, който може да се измаже или налепи. В тази статия ще разгледаме кой от двата варианта хидроизолации е най-подходящ за поставяне монтиране на плосък покрив.

Мазаната хидроизолация е много подходяща за монтиране върху плосък покрив със сложна геометрия и чупки, където трудно се поставят хидроизолационни мушами. Другото предимство на мазаната хидроизолация е, че не изисква специални умения или знания сравнение с полагането на битумни мембрани. Битумната хидроизолация е за предпочитане, ако покрива няма сложна структура или елементи. Това е така, защото битумната хидроизолация може да се залепи плътно или частично за покрива, като по този начин ще се гарантира качествената хидроизолация на сградата. Разликата между пълното прилепване на хидроизолацията към покрива и частичното е проста. Пълното прилепване крие сериозни рискове за целостта на водозащитното покритие, тъй като тогава изолацията се премахва заедно с конструкцията и ако положената мембрана не е достатъчно еластична са възможни разкъсвания, през които безпроблемно ще проникне вода. Поради тази причина битумната хидроизолация се поставя частично прилепната. Тази услуга, обаче е по-скъпа, тъй като за да бъде поставена по този начин се използва перфорирана мушама, която се прилага под битумната. Перфорираната мушама се поставя, за да може битумното лепило да проникне през перфорациите и да осигури равномерно закрепване на хидроизолацията, като по този начин конструкцията и хидроизолацията ще бъдат напълно независими един от друг.

Както споменахме по-рано битумната изолация може да бъде направена от обикновен или преправен битум. Разликата между тях е, че обикновения битум запазва еластично до минус 10 градуса, докато преправения до минус 20 градуса. Обикновеният битум е по-евтин от преправения, но той трябва да бъде подменян често. Докато преправения битум има по-голяма дълготрайност може да издържи два пъти повече сравнение с обикновения, преди да се наложи смяната му с нов.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *