Видове къртене и къртачни услуги

Къртенето обхваща много широк кръг от дейности, които няма как да бъдат обхванати само в рамките на една статия. Въпреки това, обаче в днешния материал ще се опитаме да Ви представим по възможно най-нагледния начин същността на тази услуга, нейните разновидности, предимства и недостатъци.

Какво представлява къртенето.

Къртенето, е една много специфична и сложна дейност, която не се изразява само в придържането на един уред или безконтролното удряне с чука върху бетонни площадки и обекти, както си мислят повечето хора. Напротив, за да се изкърти даден обект са нужни строго определени знания, умения и професионална техника –  при липсата на само едно от тях, обричате предварително начинанието си на неуспех.

Видове къртачни услуги

Както споменахме вече в началото на статията, къртенето се изразява в цяла съвкупност от услуги, която обикновено се предлага под името „Кърти, чисти и извозва“. Всъщност вида на къртенето се определя от материала, който ще бъде – бетон, плочки, стена, таван от гредоред, цимент, камък и всеки друг строителен материал или площадка. За това не трябва да оставате с впечатлението, че начина на къртене, е един и същ, независимо от материала, който ще се кърти, като нещо от сорта на „ръгай чушки в боба“…

Напротив – за всеки тип материал има специална техника и метод на работа. Например, няма как със свредло за къртене на плочки да се изкърти бетонна площадка, въпреки, че обраното, е възможно.

И като за финал, искаме да Ви отправим един приятелски съвет – ако не сте сигурни, че разполагате с необходимите умения и знания, за да се справите собственоръчно с къртенето, то по-добре се възползвайте от професионалните услуги на дадена фирма за къртене, отколкото да губите излишно време и пари, докато успеете да усвоите тънкостите на занаята.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *