Къртене при запушени тръби

Ето че тъкмо сте се нанесли в ново жилище и установявате, че имате проблем с водата. Няма налягане, а това пречи на ежедневните хигиенни навици. Ако не сте майстор по природа, ще ви е необходима професионална помощ. Разбира се, същото може да се случи и във вашия дом, където живеете отдавна. Рано или късно стария водопровод се запушва и има нужда от подмяна.

Проблемът със запушени полипропиленови или поцинковани тръби твърде често се решава с къртене, тъй като няма друг начин да установите мястото на запушване. Обикновено тръбата на топлата вода се запушва по-бързо. Ако вашите тръби са подцинковани има голяма вероятност да са се задръстили с мръсотии или ръждясали. С времето ръждата прояжда метала и избива навън. При полипропиленовите има вероятност някоя спойка да е запушена. Първо разберете дали проблемът не е от ексцентриците на батерията, за да разберете дали кранчето не е запушено. Може да махнете батерията и да пробвате да пуснете водата – ако отново тече слабо, значи проблемът е в тръбата.

Алтернативни методи за установяване на мястото на запушване и почистване на тръбите са използването на метална проволка и сода каустик. При второто съотношението е половин литър на метър, т.е. 4 литра сода при 8-метрова тръба. Тези методи обаче не са особено ефикасни, защото нищо освен смяната на старите тръби няма да ви помогне.

Кърти БГ предлага професионално услугите кърти, чисти, извозва замазка, демонтиране на ВИК инсталация и извозване на отпадъците. Нашият екип ще ви спести мъките и ще възвърне самочувствието във вашата баня или тоалетна.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *