Къртене на плочки от стени и подове

Монтаж и демонтаж на плочки

Ако смятате да си обзаведете жилището с нови плочки, но все още не сте се спрели на определен модел, то освен с Вашите лични предпочитания, трябва да се съобразите с още няколко неща при избора на плочки. В този материал ще Ви дадем полезни съвети, които ще Ви помогнат да направите най-правилния избор, освен това ще обърнем малко по-специално внимание на демонтирането и монтирането на плочки, което също е много важна част от целия процес.

Трябва да сте наясно, че няма универсални плочки, които да бъдат еднакво подходящи за кухня, баня или друго помещение. Най-важното, с което трябва да се съобразявате при избора на плочки, е те да пасват на останалите мебели в помещението, защото например в кухнята, ако си сложите ярки, шарени плочки, но мебелите в нея са с по-тъмни цветове, определено няма да си подхождат и допълват, и ще се получи грозна гледка. Разбира се, ако на Вас този стил Ви допада няма никакъв проблем, защото всеки си има собствен вкус и не трябва да се съобразява с мнението на другите. За всяко помещение избирайте различни по свойства плочки, защото например, ако поставяте плочки в коридора, то за него ще трябва да изберете по-устойчиви на влага и натиск плочки, тъй като през него се влиза направо от вън с мръсни обувки, и поради тази причина много бързо се губи блясъка на плочките, което пък води до тяхното по-бързо захабяване. Добър вариант, е да си изготвите триизмерен проект на помещенията, в които ще слагате плочки. По този начин ще добиете реална представа за това как ще изглеждат плочките в помещението, което пък ще улесни многократно избора Ви.

След като вече сте се сдобили с желаните плочки, е време да помислите за техния монтаж. Нашият съвет е да се възползвате от услугите на някоя фирма „Кърти, чисти и извозва”, която предлага този тип услуги. Освен, че ще бъдат демонтирани плочките по-възможно най-качествения начин, фирмата ще почисти и изхвърли строителните отпадъци, които ще се появят по време на работа. С наемането на такава фирма ще си спестите време, усилия и пари.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *